dijous, 8 de novembre del 2012


...SEGUIM FENT CAMÍ...

Aquesta setmana havíem de decidir quin seria el nostre tema del treball. Després de diverses opcions, parlant i contrastant les possibilitats de cadascuna d’elles, ens hem decantat per una; volem convertir el dia a dia a l’aula en un joc multimèdia on els infants podran tenir la seva aula virtual i anar-hi fent tot tipus d’activitats que es fan a l’aula: pintar, fer construccions, jugar, fer encaixos, contar contes, cantar, etc. Va ser un tema proposat per n’Isma, amb el qual totes hi vàrem venir d’acord i cadascuna ha intentat aportar la seva opinió per poder-ho encaminar així com voldríem. De tots els temes que havíem proposat, pensem que aquest és en certa manera el que els inclou a tots i el que ens permet fer més coses.

Som conscients que és un tema que inclou moltes coses, i que possiblement de totes les idees que tenim ara, que són moltíssimes, quan ens posem a fer el treball n’haurem d’eliminar algunes. De totes maneres hem decidit seguir endavant amb aquest tema perquè pensem que és una manera on els infants puguin reviure el seu dia a dia a l’aula, però en aquest cas, fer-ho de manera virtual. A més, aquesta idea la volem enfocar en un doble sentit: un, que els infants es puguin moure per sí sols dins la seva aula virtual, és a dir, potenciar la seva autonomia; i l’altra, que puguin ensenyar als seus pares i/o familiars, de manera virtual, el que fan ells realment a l’aula. Pensem que això és una manera d’incentivar-los i motivar-los, ja que moltes vegades necessiten del reforç positiu dels adults, i necessiten que se’ls reconegui el seu treball. Així doncs, també serà una manera de fer participar a les famílies, cosa que creiem molt important per a l’educació dels més petits, ja que la família és el primer motor de desenvolupament educatiu abans de l’escola.

Encara no tenim molt clar els destinataris a qui anirà dirigit el nostre treball, ja que pensem que pot anar dirigit tant als de P3, P4 com P5, i no sabem si centrar-nos només amb un edat o si fer les tres edats al mateix temps. És una cosa que hem d’acabar de perfilar, així com també el títol exacte, ja que en tenim uns quants, però encara no ens hem decidit per cap; així doncs, tot d’una que ho haguem decidit, us ho farem saber.
Amb aquest treball treballarem les tres àrees del currículum. A continuació s’anomenaran les tres àrees i es farà una breu argumentació de per què pensem que es treballarà cadascuna de les àrees dins del nostre treball:
  • Àrea de coneixement de sí mateix i autonomia personal: En aquesta àrea els infants aprenen a serde cada vegada més autònoms i a estar més segurs de sí mateixos (identitat personal). A poc a poc són més conscients de les seves possibilitats i limitacions assoleixen les seves pròpies capacitats. Es podran fer moltes activitats relacionades amb aquesta àrea, com per exemple: activitats sobre el cos humà, activitats sobre referències espacials en relació al propi cos, activitats d’orientació en l’espai i el temps, etc.

  • Àrea de coneixement de l’entorn: És on comença el descobriment i la representació dels diferents contextos que composen l’entorn de l’infant. Són les interaccions que estableixen els infants amb els elements del medi i que a l’escola es van ampliant. Així doncs, per treballar aquesta àrea podríem fer activitats de classificació, de percebre característiques, activitats de comparació i ordenació, etc.
  • Àrea de llenguatge: comunicació i representació: Les diferents formes de comunicació i representació serveixen de nexe entre el món exterior i l’interior. En aquesta àrea es parla de la representació de la realitat, de l’expressió dels pensaments, les necessitats, els sentiments i les vivències i de les interaccions amb els altres. Possibles activitats per tractar aquesta àrea en el nostre treball podrien ser: poesies, embarbussaments, endevinalles; activitats en la llengua estrangera; activitats d’iniciació de l’escriptura, contes, etc.
De moment això és tot el que us podem avançar! Si voleu saber quin és el nostre títol definitiu, i les passes que anem seguint setmana a setmana, haureu de seguir visitant el nostre bloc!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada